• Mira

Viikon kuulumiset

Kun kalenteri on tyhjentynyt ja suunnitelmiakaan ei kannata sen kummemmin tehdä, on meillä alkanut uusi arki. Tuntuuko teistäkin, että aivan kuin aika olisi pysähtynyt?Puutarha

Kevät tekee tuloaa poikkeustilasta huolimatta. Auringon myötä olen jo alkanut suunnata katseita tulevaan kesään. Koska suurempia suunnitelmia ei tällähetkellä kannata kesän varalle tehdä, olemme päättäneet panostaa pihaamme.

Tietenkin olen googlettanut toinen toistaan upeampia kukkameriä, mutta ymmärrän ettei sellainen synny yhdessä kesässä

Muutimme viime syksynä omakotitaloon, sympikseen 1800- luvun lopulla rakennettuun puutaloon, meidän unelmakotiin. Pihapiiristä löytyy vanhoille pihoille ominaiset marjapensaat sekä upea omenapuu, mutta muutamat nurkat ovat päässeet villiintymään. Rappioromantiikan ystävänä saa kukkivaa tulla myös lisää. Tietenkin olen googlettanut toinen toistaan upeampia kukkameriä, mutta ymmärrän ettei sellainen synny yhdessä kesässä. Lisäksi olemme suunnitelleet pihalle pientä kesäkeittötä, jossa suurta olisi ainoastaan ruokapöytä. Keittön läheisyyteen tulisi hyötykasvipuutarha ja tila jonne saunan jälkeen olisi kiva köllähtää.


Pääsiäinen


Pääsiäinen tuntuu aina vain onnistuvan yllättämään. Joulua meillä fiilistellään ja odotetaan kuukausitolkulla. Mutta perinteiset pääsiäisjutut, kuten raeruoho ja virvon varvon vitsat muistuvat mieleen vasta kun on jo kiire. Kotonakin pääsiäinen näkyy lähinnä kukkina, mutta silti pääsiäispupu käväisee meillä. Myös pääsiäisherkut on suunniteltu tuoksuvan sunnuntaina meidän keittiössä. Uunimme hajosi muutama viikko sitten, mutta onneksi ehdimme saada uuden juuri ennen pyhiä. Yllättävän paljon uunia on kaivannutkin! Nyt kun uusi on vihdoin saatu, on se ollut kovassa käytössä heti ensimmäisinä päivinään. Ehkä tänäkin pääsiäisenä meillä tehdään helppo appelsiinikakku.Televisiosarjat


En yleensä katso televisioita paljon, oikeastaan en edes omistanut televisioita ennen Villeä. Mutta Netflixin kaltaiset tilauspalvelut ovat saanet minutkin koukkuun. Ennen oli vaikeaa ajallisesti saada itsensä ruudun ääreen juuri kun se oma lempisarja alkoi. Mutta kun kaikki siirtyi verkkoon, homma muuttui minullakin. Nyt surffailen HBO:n, Yle Areenan, Netflixin ja Ruudun välillä vapaasti, kun voin katsoa ohjelmia milloin haluan. Niistä mainittakoon tuoreimpana lempparina Ylen kotimaalainen sarja Modernit miehet. Sarja kertoo neljästä ”ironisesti moderneista” miehestä, jotka kohtaavat ongelmia, ennakkoluuloja ja epävarmuuksia modernissa maailmassa. Sarjan huumori upposi ainakin meihin ja on saanut täällä aikaiseksi naurukohtauksia. Onneksi koko ensimmäinen kausi on katsomatta, jota olemme edenneet jo puoleen väliin.

Matkailusta kiinnostuneille löytyy Ruudusta nyt Madventures Suomi. Siinä Tunna ja Riku tutkimusmatkailevat tälläkertaa Suomessa ja nyt jos milloin, kotimaa kiinnostaa!

Netflixin puolelta kannattaa katsoa ainakin brittiläinen komeadiasarja Sex Education. Sarjaan ilmestyi juuri tammikuussa toinen tuotantokausi. Netflixin uutuussarjoista kiinnostaa ainakin Unorthodox, traileri koukutti heti.

Jos HBO:lta on tullut katsottua jo Big Little Lies, The Act ja The Handmaid's Tale, kannattaa kurkata vähemään hehkutetut kuten Snowfall ja The Chi.Kulutus


Vallitseva tilanne on saanut minut miettimään omia kulutustottumuksistani. Nyt kun minnekkään ei pääse, huomaa miten vähällä tuleekaan toimeen, sillä mitään ei sitä oikeastaan tarvitse. Meillä myös nykyinen työtilanne on saanut tarkkailemaan enemmän mihin rahat menevät. Olen miettinyt kuinka helposti, esimerkiksi työmatkalla, tarttuukaan mukaan joku kiva asuste tai paita. Lähivuosina olen pyrkinyt panostamaan laadukkaampiin materiaaleihin ja näin ostamaan vähemmän. Muuttaessa kuitenkin huomasin kuinka paljon turhaa oli jälleen kertynyt. En siis ole muuttanut tapojani tarpeeksi.

Pohdin kulutusta jo kolme vuotta sitten ja silloin päätin vähentää tietoisesti pikamuodin ostamista, mutta myönnän, en ole lopettanut sitä kokonaan. Katsoin Yleltä Verta, hikeä ja T-paitoja, jossa suomalaiset somevaikuttajat selvittävät mitä paljastuu halvan vaatteen nurjalta puolelta. Dokumenttisarja sai ymmärtämään kuinka paljon yksikin paita vaatii työtä sekä kuinka paljon luonnonvaroja se kuluttaa. Ei siis auta vaikka en ostaisi pikamuotiketjuilta, sillä kulutus on silti kulutusta. Toki on aina parempi suosia ekologisempia firmoja. Mutta olisi hyvä ymmärtää, että vaatteen synty on niin pitkä ja moninainen, että ketjun kokonaisvaltainen valvonta on mahdotonta. Tärkeintä olisi vain vähentää kulutusta.

Jos sielläkin puolella on herännyt samoja mietteitä, kannattaa kurkata mainitsemani dokumenttisarja, jonka koko kausi löytyy nyt Yle Areenasta. Itsekin katsoin sen työkaverin vinkistä.


Kivaa pääsiäistä, nauttikaa toisistanne!


#pääsiäinen #ajatuksiapoikkeustilasta #kulutus #hyvätelevisiosarja #kotona #puutarha

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki