• Mira

Uusi keittiönpöytä

Meidän keittiönpöytä piti rakentua vanhoista lattialankuista. Lankut haettiin Pohjanmaalta asti, sahattiin ja höylättiin. Kuinkas sitten kävikään?

Olemme unelmoineet reilunkokoisesta pöydästä pitkään ja päätimme, että tähän kotiin haluamme tilan, johon mahtuu isommallakin porukalla. Niin monet joulut sekä synttärit ovat kyynärpäät kolisseet meidän keittiössä. Isompia pöytiä olikin vaikeampi löytää, kaikki silmään sopivista malleista olivat liian pieniä tai väärän värisiä. Tuloksettoman etsinnän jälkeen lähti idea tehdä pöytä itse.


Mutta kun lankkuja alettiin nostella paikoilleen saimme kokea karvaan pettymyksen, paksut lankut olivat tyyliltään liian massiiviset ja rustiikkiset- Aargh!

Halusimme lankkupöydän johon siroutta saataisiin kevyemmillä jaloilla. Lankut haimme punaiselta talolta Etelä-Pohjanmaalta, siellä oli vanhoja lattialankkuja, jotka ovat jääneet jossain remontissa yli. Sahasimme lankut oikean kokoisiksi ja höyläsimme ne läheisellä koululla.

Pöydän jalat sekä tukikehikko ovat Tanskalaisen sisustumerkki Hay Loop Stand- sarjasta ja molemmat ovat tilattu meille Finnish Desing Shopista. Ne olivat tyyliltään kauniin yksinkertaiset sekä tarpeeksi modernit tuomaan vastakohtaa rustiikkiseen ilmeeseen. Koko hommaa hidasti tukikehikon pitkä toimitusaika sekä meidän Thaimaan reissu. Lopulta kun kaikki oli saatu perille, alettiin lankkuja nostella paikoilleen. Meidän karvaaksi pettymykseksi paksut lankut olivatkin tyyliltään liian massiiviset ja rustiikkiset. Ruokailutilan raskas kaappi ja tummat kalusteet kaipasivat rinnalleen kevyempää. - Aargh!Hetkellisen takaiskun jälkeen lähdimme kokoamaan ajatuksia uudelleen ja päätimme - keep it simple! Maalataan varalle hankittu koivuvanerilevy! Koska pöytälevy on melko suuri, täysin mustan värin sijaan valitsimme Tikkurilan Symphony värikartasta sävyn Toron, joka antaa kivan twistin tummanruskeaan. Myös kiilto antaa pintaa lisää eloisuutta. 250cm pitkään pöytään mahtuu parhaimmaillaan 12 hengen porukka ja keskelle mahtuu vielä pikkutarjottavaa tai kukkia. Täydellistä! Nyt vain pitää keksiä niille hienoille lattialankuille uusi elämä. - Ideoita?


#itsetehtypöytä #kahdeksanhengenpöytä #teeitse #pöytä #isopöytä #Hay #vintage

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki