• Mira

Under the sun!

Päivitetty: 11. helmi 2020

Luulin jo alkusyksystä ettei kaamos vie minua tänä vuonna menessään, mutta toisin kävi. Lumettomuus ja jatkuva sade ovat tuntuneet vetävän akut totaalisen tyhjäksi. Thaimaan matka osui meille oivallisesti- tämä valo tuntuu suorastaan ihmeelliseltä!

Vielä lentokoneen kapeassa penkissä kysyn itseltäni, tarvitseeko meidän todella matkustaa toiselle puolelle maailmaa päästäksemme lomalle? Vieressäni istuva isokokoinen mies on vallannut vasemman käteni tilan ja oikealla lonkaani puristaa meidän onnellisesti nukkuva pienin raajat suorina. Myös lentomatkailun ekologisuus on pyörinyt mielessäni ja kirjoitinkin viime vuonna matkailun vastuullisuudesta . Minua kuitenkin lohdutti ajatus, että saimme matkan haittapuolet minimoitua, saatuamme soviteltua extra pitkän talviloman.

Olen käynyt Thaimaassa niin monta kertaa, asunutkin Bangkokissa, joten se on välillä tuntunut liiankin "kotoisalta". Samalta mistä juuri lähdin. Tälläkertaa kuitenkin tuoksut, jokapuolella kurvailevat mopot, kaduilla vilisevät ihmismassat ja loputtomat kojujen valot, herättävät minussa pitkään kateissa olleen innostuksen.

Laskeuduttuamme ensimmäisenä silmiin osuu uskomattoman kirkas valo. Tuntuu heti kuin heräisin pitkästä unesta ja kaivelen aurinkolaseja epäuskoisesti. Samantien kymmenen tunnin lennon tukaluus katoaa ja Bangkokin virta vie mennessään. Pienin aloittaa heti puhumaan uimisesta ja ihailee pinkkejä takseja sekä innostuu kun näkee ensimmäisen tuk tukin. Uskon, että tämä on hänen ensimäinen matkansa, jonka hän tulee aikuisenakin jollain tavalla muistamaan. Aikaisempina vuosina hän on ollut vielä niin nuori.

Ensimmäiset päivät kärsimme hieman aikaerosta. Pienin valvottaa yön, koska ei saa unta ja päivällä hän on täysin koomassa, uiminen kuitenkin piristää. Käymme myös pienesti juhlistamassa hänen kuusivuotis synttäreitään jäätelobaarissa ja yksi ikävuosi lisää tekee hänestä äkkillisesti kovin itsenäisen. Hän maksaa itse kaupossa ostoksensa ja viipottaa kaduilla hieman edellä kohti määränpäätään. Mielestään kuusivuotiaan pitäisi myös kotona saada itse kävellä tarhaan.

Ilokseni laitan merkille, että Thaimaassakin kiinnitetään huomiota ympäristöön entististä enemmän. Muutamassa vuodessa on tehty selkeitä muutoksia. Kaupoissa ei enää pakata automaattisesti muovikasseihin vaan joka puolelle on ilmestynyt maksullisia kangaskasseja. Trendikkäimmissä ravintoloissa muovipillit ovat vaihtuneet kertakäyttöisistä pestäviin metallisiin ja kasviruokaa on tarjolla laajasti. Hotellissa siivous tehdään vain pyydettäessä eikä tuttuja valtavia pyyhekärryjä enää pyöri käytävillä ja siivouksen äänet eivät kuulu heti aamusta. Win win tilanne!

Olen käynyt Thaimaassa niin monta kertaa, asunutkin Bangkokissa, joten se on välillä tuntunut liiankin "kotoisalta".Samalta mistä juuri lähdin. Tälläkertaa kuitenkin tuoksut, jokapuolella kurvailevat mopot, kaduilla vilisevät ihmismassat ja loputtomat kojujen valot, herättävät minussa pitkään kateissa olleen innostuksen. Nyt taas oivallan miksi tämä maa vei minut aikoinaankin mennessään. Lämpö, hyvä ruoka ja helppous. Mitään muuta en voisi juuri nyt toivoa.

#thailand #Thaimaalastenkanssa #Bangkok #Talvilomalle

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki