• Mira

Rusinanten mustikkakiisseli

Tämän pehmeän kiisselin resepti löytyi aikoinaan Outi Rinteen kirjasta Raakaruoka-aika. Resepti on hieman muokkautunut matkassa, sillä se on jäänyt yhdeksi meidän jälkiruoka suosikiksi. Valkoisen sokerin sijaan tämä kiisseli saa makeutensa rusinoista ja potkua kardemummasta.Rusinanten mustikkakiisseli on mustikoista ja rusinoista tehtyä raakakiisseliä. Päälle tulee cashewpähkinöistä tehty kardemummakerma. Kardemummakerma sopii hyvin kaikille leivonnaisille ja jälkiruoille, mutta etenkin se sopii marjakiisseleiden kanssa. Kardemummalla tai ilman. Reseptistä kiisseliä tulee reilu litra.


Rusinanten mustikkakiisseli


2,5 dl tuoreita tai pakastemustikoita

2,5 rusinoita

1 L vettä

2, 5 rusinoita

1,5 rkl psyllumjauhetta


Liota rusinota kiisseliin tulevassa vedessä puoli tuntia tai kauemmin. Muista sulattaa myös pakastemarjat. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen kannuun ja soseuta tasaiseksi. Odota hetki, että kiisseli sakeutuu tarpeeksi. Tarjoile kardemummakerman kanssa ja ripottele päälle vielä kardemummaa.


Kardemummakerma


1/4 dl cashewpähkinöitä

vettä liotukseen

2,5 dl vettä

1/2 tl kardemummaa

halutessaan voi lisätä 1rkl hunajaa


Liota cashewpähkinöitä vähintään puolituntia vedessä. Siivilöi ja huuhtele. Laita tehosekoittimeen pähkinät, vesi, makeutus ja kardemumma. Tehosekoita kuohkeaksi.


#raakaruoka #marjakiisseli #aamupala #reseptit #helpotreseptit #rusinantenmustikkakiisseli #jälkiruoka


0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki