• Mira

Poikkeustilassa

Ihana keväinen aurinko saa helposti liikkeelle- juuri silloin kun meidän pitäisi rajoittaa liikkumista!

Viimeistään eilinen sai ymmärtämään miten vakavassa tilanteessa olemme. Ainakin meidän perhe on elänyt Thaimaasta paluun jälkeen melkoisen vauhdikasta arkea ja kaiken tämän mediahysterian keskellä olen sivuuttanut kaikki koronauutiset maltillisesti. Lähipäivät ovat kuitenkin pysäyttäneet. Kun kaikki ei enää toimikaan yhtä sujuvasti, ymmärtää miten tärkeitä pienetkin arkipäiväiset asiat ovat itselle sekä yhteiskunnalle.

Tänään oli alunperin tarkoitus mennä mummini synttäreille. Palvelukeskusen sulkeutumisen vuoksi joudumme kuitenkin perumaan juhlinnan. Tämä konreettiinen teko herättää, mitä oikeasti voisi tapahtua jos virus leviäisi ihmisten keskuudessa, jotka ovat ikänsä puolesta alttiita tartuntataudeille

Mietin kuinka koville joutuvat kaikki ne, jotka hoitavat tai palvelevat meitä työkseen. Toiset ovat kovan työtaakan alla ja toiset taas kamppailevat katoavien asiakkaiden vuoksi. Miten itsestäänselvää onkaan, että ruokakaupasta löytyy monipuolinen valikoima tai että meillä on mahdollisuus erilaisiin harrasteisiin sekä elämyksiin sekä loputon mahdollisuus tuotteisiin joita halajamme. Nyt on tyytyväinen jos löytyy edes vessapaperia. Tämä saa minut entisetään arvostamaan jokaisen työpanosta. Minunkin sujuva arkena on kiinni monesta. Myötätunnot kaikille tämän vaikean tilanteen kohdalla kamppaileville!

Herättelevä kevät sai meidät viikonloppuna ulkoilemaan ja suuntasimme Meikon luonnonsuojelualueelle. Paikalle päästyä siellä näytti enemmänkin festarialueelta- moni muukin oli ajatellut samoin. Onneksi Suomessa on metsää ja kaikille löytyy tilaa liikkua, ettei tarvitse pakkautua samaan paikkaan. Luonnossa liikkumiselle on nyt hyvä hetki, sillä ainakin meillä tuntuvat seinät kaatuvan nopeasti päälle, kun töitä ja lasta pitäisi yrittää hoitaa samaan aikaan. Meille kun onnistui flunssa iskemään heti ja pienintä pidetään kotona normaalia pidempää ohjeistuksen mukaisesti. Monen muunki tilanne varmasti lähipäivinä hankaloituu, kun koulut suljetaan ja opetus siirtyy kotiin eikä harrasteisiinkaan pääse. Onneksi nykyteknologian avulla meidän ei tarvitse täysin sulkeutua vaan voimme pitää yhteyttä toisiimme ja tehdä mahdollisuuksien mukaan etänä töitä.

Tänään oli alunperin tarkoitus mennä mummini synttäreille. Palvelukeskusen sulkeutumisen vuoksi joudumme kuitenkin perumaan juhlinnan. Tämä konreettiinen teko herättää, mitä oikeasti voisi tapahtua jos virus leviäisi ihmisten keskuudessa, jotka ovat ikänsä puolesta alttiita tartuntataudeille. Ajatus saa ymmärtämään, että nyt on myös meidän, jotka eivät kuulu riskiryhmään on pidettävä huolta heistä, jotka kuuluvat. Autetaan niitä jotka apua tarvitsevat ja yritetään pysyä terveenä! Tätä ajatusta tuki eilen kaupassa oleva vanhus, joka keräsi rollaattorissa roikkuvan kassinsa täyteen lintujen talipalloja- etteivät vain pääsisi pienimmätkään unohtumaan.

#ajatuksiakoronasta #lapsiperheenarki #luonnossaliikkuminen #arvostusmuitakohtaan #korona #poikkeustila

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki