• Mira

Kotiinpaluu

Päivitetty: 22. helmi 2020

Kotona ollaan haikein mielin, mutta kiitollisina siitä, että remonttimme on edennyt myös lomamme aikana ja keittiön portaikko on saanut uuden värin. Lumeton talvi on saanut katseet jo kohti kevättä.

Eteisemme oon täyttynyt vihdoin Bangkokista saapuneista laukuista. Ne jäivät vielä hetkeksi lomalle, kunnes Finnairin kotiinkuljetus ystävällisesti toimitti ne perille. Rantahatuista rapiseva hiekka ja aurinkorasvan tuoksu tekee mielen haikeaksi, onneksi sentään lähipäivien pakkaset ovat saaneet sateen vaihtumaan lumeksi. Pienin kuitenki heti kotiinpaluu aamuna iloitsee kädet ilmaan kohotettuna " On parasta olla kotona!". Hän on ikävöinyt ystäviään ja sukulaisia. Myös karvainen saa erikoisluvan mönkiä peiton alle nukkumaan meidän muiden joukkoon. Pitkän eron jälkeen ei haittaa vaikka tassut pian levittäytyvät poikittain ja sängystä vaaditaan mahdottoman iso tila koiran kokoon nähden.

Olemme superkiitollisia, että ihanan naapurimme, alkuperäisenkin remontin tehneen, ansioista talossa ovat maalipensselit heiluneet myös poissaollessamme ja remontti on siirtynyt alakertaan. Siellä etenemme huone kerrallaan, joista isoimman muutoksen tulee kokemaan kylpyhuone.

Olemme superkiitollisia, että ihanan naapurimme, alkuperäisenkin remontin tehneen, ansioista talossa ovat maalipensselit heiluneet myös poissaollessamme ja remontti on siirtynyt alakertaan.

Portaikkomme on vaihtanut värin vihreäksi ja keittiön seinät valkoisiksi. Pelkäsin hieman, että onko portaikon vihreä väri liikaa, mutta nähdessäni tuloksen, ihastuin siihen heti. Värikkyys tuo kivasti vanhaan taloon tunnelmaa. Värejä halutaankin tänne lisää, kunhan tulos pysyy levollisena.

On outoa miten keväiseltä helmikuu tuntuukaan. Toki olen ymmärtänyt kotimaasta saapuneista viesteistä ettei talvea koskaan tullutkaan vaan ruoho kukoistaa vihreänä ja pajunkissat kurkistelevat jo oksistaa. Orastava kevät on saanut minutkin hieman sekaisin. Selailen jo puutarhalehtiä haaveilevasti ja innoissamme olemme Villen kanssa ilmoittautuneet pihasuunnittelukurssille. Tarkoituksena olisi saada kesäksi tila, jossa voisi nauttia ulkona niin aurinkoisista kuin sateisistakin päivistä. Haaveilemme myös helppohoitoisesta puutarhasta, yrttipuskista ja mahdollisesti kokonaisesta kasvihuoneesta. Tuoreet kasvikset ovat houkutteleva ajatus. Koko elämäni kaupungissa asuneena, ei puutarhanhoito kuulu kuitenkaan vahvuuksiini, siksi ammattilaisen auttavaa kättä kaivataan.

Olin myös päättänyt, että tänä talvena hankin vihdoin vanhat kunnon murtomaasukset ja aikomuksenani oli mennä suksikaupoille, kunhan kotiudumme. Talon kulmalta pilkistävät tulppaanin versot ovat saaneet minut kuitenkin epäilemään. Onko etelän talvi muuttunut jo niin harvalumiseksi, että ehdinkö tai pääsenkö edes ladulle vai muuttuvatko sukset, pulkan ja liukurien rinnalla, vain tilaa vieväksi haitaksi?

Ps. Olettehan muuten huomanneet miten helppoa on nyt liittyä sivun alalaidaista postituslistalle ja olet mukana matkassa!

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki