• Mira

Koh Phayam

Päivitetty: 22. tammi 2020

Olemme saaneet Suomesta viestejä sateista ja myrskyistä. Niinpä toivonkin, että saisimme välitettyä lämpimän tuulahduksen sinnekin, sillä olemme laskeutuneet paratiisiin.

Tänä vuonna päätimme lähteä kokeilemaan Thaimaassa paikkoja joissa meistä kumpikaan ei ole koskaan ollut. Bangkok tarjosi cityelämää, Khao Yai luontoa, lisäksi halusimme lumettoman alkutalven johdosta matkaan mahdutettua äärimmäistä rentoilua. Juuri siihen Koh Phayman kuulosti täydelliseltä ja sitä se onkin! 

Olenkin täällä syönyt varmasti hedelmiä koko vuoden edestä, ne ovat niin maukkaita sekä lisäksi edullisia. Yksi syy miksi aikoinaan ihastuinkin Thaimaahan on nimenomaan ruoka, sitä on tarjolla joka puolella, se on maukasta ja tuoretta. 

Aamuina, jos herään ennen muita, on mahdollista kuunnella viidakon lintukuoroa. Lähiasukkaiden kukot yrittävät kiekua uhmakkaasti kuoron väliin ilmoittaakseen auringon nousseen ja laulu vain yltyy. Mietin kaiken tämän kilvoittelun keskellä, miten saan itseni enää ilman herätyskelloa hereille Suomessa, kotimme täydellisessä hiljaisuudessa.

Hitaasti valumme rannalle, jonka kolmekilometrinen valkoinen rantaviiva näyttää loputtomalta auringon heijastaessa sen lähes näkymättömäksi. Aurinko polttaa pientä saarta nin kovaa, että iltapäivällä rannalta katoaa viimeisetkin auringonpalvojat. On aika syödä hedelmiä ja ottaa rennosti.


Olenkin täällä syönyt varmasti hedelmiä koko vuoden edestä, ne ovat niin maukkaita sekä lisäksi edullisia. Yksi syy miksi aikoinaan ihastuinkin Thaimaahan on nimenomaan ruoka, sitä on tarjolla joka puolella, se on maukasta ja tuoretta. 

Onnistuimme löytämään saarelta pienen googletuksen tuloksella vegeravintolan nimeltä Cha Chai Home. Siellä käytyään ei kukaan voi sanoa vegeruokaa tylsäksi. Olemme kyselleet reseptejä ja analysoineet annoksiamme, ihmetelleet miten tuttuja juttuja yhdistelemällä voi saada aikaiseksi makuhermoja hyväilevää taidetta. Joka kerta olemme tilanneet eri ruoan ja aivan liikaa, sillä kaikki ovat yksinkertaisesti taivaallisen hyvää! Myös pienin on rankannut Cha Chai home:n saaren parhaimmaksi ja suuntaamme sinne muiden uskollisten asiakkaiden kanssa joka ilta. Jo hieman häpeillen tilanneet taas pöydän täyteen, että ennätämme varmasti maistella menun tarjontaa tarpeeksi ennen lähtöämme.

Tänään uinuvan saaren herättää reggae ja art- festivaali, joka huipentuu joka puolelle saarta. Myös me suuntaamme sinne ja antaudumme rennoille rytmeille vielä ennen lähestyvää arkea.

Muutama fakta jos haluat Koh Phayamille:

 • Helpoiten Bangkokista pääsee lentäen Don Muagista. Ranongin lentoasemalta lavataksi vie satamaan 50THB/ aikuinen.

 • Edullisemmin pääset bussilla tai junalla.

 • Ranongin satamasta Speedboat Phayamille 350THB/ aikuinen, kesto noin 35min.

 • Lapsiystävällisin ja upein ranta on Aow Yai Beach, mutta kaikki rannat kauniita.

 • Bungaloweja tarjolla runsaasti etenkin rannoilla, mutta parhaimmat usein täynnä.

 • Automaatti löytyy Koh Phayamin satamasta.

 • Lääkkeitä saa klinikalta, iso turkoosi rakennus satamassa. Palvelu hyvää ja edullista.

 • Sähköt katkeavat useasti. Internet toimii melko hyvin.

 • Tiet ovat kapeita ja paikoittain huonokuntoisia.

 • Saarella ei ole autoja, mutta mopotakseja saatavilla hyvin.

 • Mopon vuokraus noin 150THB/pvä.

#thailand #thaimaa #kohphayam #paratiisisaari

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki