• Mira

Khao Yain kansallispuisto

Päivitetty: 11. helmi 2020

Tiesitkö, että vain reilun muutaman tunnin päässä Bangkokista sijaitsee Khao Yain kansallispuisto? Etenkin paikallisten suosimassa viikonloppukohteessa villiä luontoa on tarjolla 2 168 neliökilometriä.

En ole malttanut odottaa, että pääsen junanpenkiltä teille tästä paikasta kertomaan. Thaimaa on siitä kiva matkailukohde, että täällä tuntuu olevan loputtomasti kaikille kaikkea. Khao Yain kansallispuisto oli meille aivan uusi tuttavuus, mutta se on paikallisten suosima viikonloppukohde, sillä sinne pääsee autolla vain reilussa muutamassa tunnissa Bangkokista.  

Apinoita ja peuroja sekä sarvinokkalintuja liikkuu teiden läheisyydessä, mutta elefantteja on vaikeampi nähdä ilman opasta

Ilma on viileämpää kuin Bangkokissa ja junassa kaivamme jo pitkähihaista päälle, kun alamme illalla lähestyä Pak Chongin asemaa. Asemalta matka jatkuu vielä reilun puolen tunnin verran lavataksilla varaamaamme bungalowiin, joka sijaitsee aivan Khao Yain kansallispuiston portilla. Khao Yain ympäristössä on monentasoista majoitusta. Itse kansallispuiston alueella on myös leirintäalueita, joista voi vuokrata teltan tai bungalowin.

Seuraavana aamuna vuokraamme Khao Yaista mopon. Pienimmälle olemme raahanneet kypärän mukana, sillä lapsille valikoima vuokraamoissa on melko heikko ja haluamme kypärän oikeasti suojaavan jos jotain sattuisi. Myös isoimmat Tescot myyvät edullisesti lapsille kunnon kypäriä. Toki myös ajaessa on hyvä pitää vauhti maltillisena Thaimaan vilkkaassa liikenteessä. Khao Yain puistossa saimme kuitenkin ajella tyhjillä teillä. 

Kansallispuisto on niin valtava, että sen läpi on tehty asfaltoidut tiet. Alueella saa vapaasti kierrellä vesiputouksilla sekä näköalapaikoilla helppokulkuisilla poluilla. Apinoita ja peuroja sekä sarvinokkalintuja liikkuu teiden läheisyydessä, mutta elefantteja on vaikeampi nähdä ilman opasta. Puistossa on myös muutamia ruokailupaikkoja, mutta ainakin juomista kannattaa ottaa itselleen mukaan, sillä etäisyydet ovat pitkiä.

Me lähdimme liikkeelle itsenäisesti portilla jaettavan kartan avulla. Näin saimme mennä omaan tahtiimme pienimmän ehdoilla. Kävimme kiertämässä lyhyimmät patikointipolut, mutta ne olivat niin helppokulkuiset, että jos aika olisi riittänyt olisimme käyneet myös vesiputouksilla. Metsässä oli mahdollista nähdä gibboneita taiturimaisesti hyppivän puiden väleissä muutamien Korkeasaarestakin tuttujen paviaanien kävelessä meitä vastaan hieman epäröivästi mulkoillen. 

Jännittävintä oli illalla käydessämme metsässä katsomassa miiljoonien lepakoiden lentävä ulos luolastaan. Yllätyksenä tuli että olimme ainoat paikallaolijat ja hetkellisesti metsä tuntui hieman pelottavalta. Kokemus oli kuitenkin upea mustan kuhisevan vanan lentäessä yläpuolellamme! Takaisin kannattaa silti lähteä heti lepakoiden kadotessa, sillä kuoppainen metsätie voi olla vaarallinen pimeydessä. 


Muutama fakta jos haluat Khao Yaihin:

  • Sisäänpääsy ulkomaalaisilta 400THB/pvä aikuinen ja lapsi 200THB/pvä. Mopo 30THB/pvä.

  • Mopon vuokra 500THB/pvä Khao Yaissa, mutta Pak Chongista huomattavasti edullisempi. 

  • Junalla rapid noin 4h ja express 3,5 Bangkokista. 2 ja 3 luokissa ei ole imastointia.

  • Lavataksi Pak Chongista Khao Yaihin 200thb/henkilö. Aina voit yrittää tinkiä.

  • Englantia puhutaan heikosti.

  • Google Mapsiin on helppo ladata kartta offline

#Thaimaa #KhaoYaikansallispuisto #lapsenkanssa #matkailu #travelling #Thailand

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki