• Mira

Karkaus mökille

Kun neljän seinän sisällä on oltu koko porukalla noin kaksi viikkoa, alkoi saaristoon meno houkuttaa heti ensimmäisten yöpakkasten jälkeen.

Ei tarvinnut kahta kertaa houkutella tätä porukkaa lähtemään liikkelle, kun poikkeustilan vuoksi ovat tauolle jääneet päiväkoti sekä työt. Pienin on ollut Villen kanssa kotona nyt kuukauden verran ja minä pari viikkoa. On siis sanomattakin selvää, että maisemanvaihto sopi meille kaikille.

Vaikka kylmä merituuli saikin minut nostamaan takin kauluksia, oli ilmassa jo kevään merkkejä.

Jo kaukaa näkyvä symppis mökki seisoo tuttuun tyyliin urheasti kalliolla, meren kuluttamat jäljet seinässään. Vaikka kevät ei ole edennyt edes vielä siihen pisteeseen, että saaristolaismökissä olisi juokseva vesi laitettu päälle, lähdimme silti heti kun ilma vähän lämpeni. Mökki kuuluu Villen vanhemmille ja piipahdamme siellä useasti kesässä. Pikainenkin viikonloppureissu onnistuu helposti, koska mökki sijaitsee vain puolen tunnin ajomatkan päässä meiltä.

Vaikka kylmä merituuli saikin minut nostamaan takin kauluksia, oli ilmassa jo kevään merkkejä. Luonto oli jo täysillä kevätpuuhissa ja ensimmäiset merilinnut olivat tehneet pesänsä. Luulimme keskellä pihaa olevaa pesää hylätyksi, koska emme onnistuneet näkemään sen omistajaa kertaakaan. Seuraavana päivänä sinne oli kuitenkin ilmestynyt lisää munia, joten kuka ikinä pesää hoitikin, meidän saapuminen ei ollut onneksi häntä häirinnyt.

Jos jollekkin tämä saari on paratiisi, se on meidän koiralle. Ei pelkästään se, että siellä saa juosta vapaasti, vaan että siellä saa myös uida. Ehkäpä pienestä parsonista kuoriutui vesikoira kaikkien saaressa viettämiensä kesien ansiosta. Muistan vielä ajan kun se juoksi rantaan hakkaavia aaltoja karkuun ja vesillä pelastusliivit olivat tiukasti päällä. Nyt se ui uskomattomia matkoja ja talviturkki lentää heti kun jokin sen veteen houkuttaa. Onneksi arvokkaasti lipuvat joutsenet eivät laiturilta komentelevaa parsonia huomio, joskus vain pöyhistävät siipiä ja sähisevät jos komentelija yrittää lähestyä. Silloin jopa vesikoirakin ymmärtää, että tähän kisaan ei kannata lähteä- parempi pitää vahtia rannalla.

#mökillä #perheenkanssa #saaristossa #poikkeustila


0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki